Kanderade äpplen

Ingredienser

8 små, röda äpplen
8 blompinnar i trä

Lag
3 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vatten
1 msk glykos (säljs på apotek)

 

Avlägsna skaft och blomfästen från äpplena. Torka av dem noga och stick en blompinne genom varje äpple från blomfästet till skaftet. Smörj ett bakplåtspapper med olja. 

Blanda strösocker, vatten och glykos i en kastrull och koka på svag värme tills sockret har löst sig. Höj därefter värmen så att lagen kokar häftigt. Kontrollera om lagen är färdig genom att doppa en pinne i lagen och hålla den under rinnande kallt vatten – lagen är färdig om den stelnar och blir hård.

Doppa äpplena i den varma lagen. Snurra äpplena ovanför kastrullen tills all överflödig lag har runnit av. Ställ äpplena på det smorda bakplåtspapperet och låt lagen stelna.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER