6-8 portioner
Ingredienser
600 g skivad entrecote
1 litet huvud salladskål
2 morötter
1 liten purjolök
200 g färska champinjoner
1/2-1 burk böngroddar
2 msk olja
Sås
1 dl japansk eller kinesisk soja
1 1/2 dl vatten
1 dl vitt vin eller saké
2 msk Dansukker Brun Farin Strö
Stark orientalisk sås
1 1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
1 tsk örtsalt
1 tsk Sambal Oelek (stark)
1 krm svartpeppar
2 tsk senapspulver
3 msk sherry
3 msk soja
2 tsk vitvinsvinäger
2 klyftor vitlök
1. Blanda samman soja, vatten, vin och brun farin till såsen och låt den dra medan du förbereder resten.
2. Skölj, skala och strimla grönsakerna.
3. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wokgryta.
Lägg i alla råvarorna och låt dem få färg.
4. Häll såsen i woken och låt allt koka ihop en liten stund. Servera med ris.
Stark orientalisk sås
1. Blanda samman sirap, örtsalt, sambal oelek, peppar och senapspulver.
2. Rör i sherry, soja och vinäger. Pressa ner vitlöken och blanda allt väl.
3. Låt såsen dra i kylskåp i minst två timmar, gärna mer. Förvaras i kylskåp i upp till 1 månad.
Receptet är framtaget av
|
 |