Italiensk citronpaj

ca 8 port

Ingredienser

400 g pajdeg
mjöl till utkavling

Fyllning
250 g ricotta ost
250 g mascarponeost
1 citron saft och rivet skal
125 g Dansukker Strösocker
6 äggulor
6 äggvitor

 

Kavla ut degen på mjölat bakbord så att den blir ca 5 cm större än en form med 25 cm i diameter. Täck formen med degen, låt degen hänga ner över kanten.

Blanda samman de båda ostsorterna med citronsaft och –skal samt hälften av sockret och 5 av äggulorna.

Vispa vitorna till fast skum. Tillsätt resten av sockret och vispa i ytterligare ett par minuter. Vänd ner äggvitesmeten i ostblandningen.

Häll fyllningen i formen och vik in kanten över fyllningen. Vispa upp äggulan och pensla kanten med denna. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i 30 minuter. Ställ kallt i minst 2 timmar. 

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER