4 portioner
Ingredienser
100 g krossade digestivekex
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
1/2 dl hackade hasselnötter, kan uteslutas
75 g smält smör eller margarin
Fyllning
3 dl vispgrädde
1/2 dl tropisk nektar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 dl kesella
Topping
4 dl hallon
2 dl vatten
2 dl Dansukker Gelésocker Multi
Blanda samman ingredienserna till bottnen och tryck ut i formar. Ställ i kylskåp för att stelna.
Blanda grädde, nektar och gelésocker i en kastrull och koka blandningen i en halv minut. Låt svalna något innan kesellan blandas i. Bre ut fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
Fördela hallonen på fyllningen i formarna. Blanda ingredienserna till toppingen i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det hälls över fyllningen i formen. Ställ i kylskåp för att stelna.
Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar eller blåbär.
Receptet är framtaget av
|
|