Pannkakor med äpplekompott och citrongrädde
4 port Ingredienser3 ägg Kompott Garnering Citrongrädde Smör eller margarin till gräddning Börja med att vispa grädden till fast skum. Tillsätt citronsaft och –skal samtflorsocker. Ställ i kylskåp till serveringen. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda äpplebitar, vatten, citronsaft och socker i en kastrull och sjud tills äpplebitarna är mjuka. Tillsätt vaniljsocker och kardemumma. Vispa samman ägg och mjölk lätt. Tillsätt vetemjöl, salt och vaniljsocker och blanda väl. Tillsätt grädden och låt stå i 10 minuter. Blanda samman hackade valnötter ochpärlsocker. Grädda tunna pannkakor som läggs upp på assietter. Strö över lite av valnötsblandningen på pannkakorna. Lägg en klick av kompotten och citrongrädden vid sidan om pannkakorna.
|