Gammaldags julmarsipan

Ingredienser

1 dl vispgrädde
1/2 dl vetemjöl
50 g mandel
300 g Dansukker Flor med valfri smak

 

Koka upp grädde och mjöl under vispning. Låt svalna. Skålla, skala mandlarna och finmal dem. Rör ned dem i mjölblandningen. Arbeta in florsocker tills det blir en smidig smet.

Använd marsipanen till marsipanfigurer, marsipanlimpor eller till praliner.

Förslag på praliner:

1. Ta en halv sats marsipan och smaksätt den med 5 msk rom. Dela marsipanen i 40 bitar som rullas till kulor. Lägg en halv valnötskärna på varje kula. Doppa kulorna i smält choklad.

2. Ta en halv sats marsipan och dela den i 40 bitar. Platta till bitarna, lägg på en liten bit nougat och rulla in den i marsipanen. Doppa bitarna i smält choklad. 

3. Ta en tredjedels sats marsipan och blanda den med finhackad, torkad frukt. Rulla små kulor som doppas i smält choklad. Garnera med tunna strimlor av apelsinskal. 

4. Ta en tredjedels sats marsipan och rulla den till små kulor. Doppa kulorna i smält choklad. Garnera med kakpynt.

5. Ta en tredjedels sats marsipan och tillsätt 3 msk likör. Forma marsipanen till trekanter och doppa dem i smält, mörk choklad. Garnera med kakpynt.

 

Receptet är framtaget av

Dansukker

SIDOR PÅ WWW.LUNCHTAJM.SE

ANNONSER